Un trib de indieni americani a primit acces la internet prin Starlink: „Ne-a catapultat în secolul XXI”

16 10. 2020, 18:30
Sursa foto: Washington State Departament of Commerce

Un trib de indieni americani din statul Washington tocmai a primit o sursă majoră de internet, primind acces mai devreme la serviciile de internet oferite prin sateliții Starlink de la SpaceX.

„A fost ca și cum dintr-o dată SpaceX a apărut și ne-a catapultat în secolul al XXI-lea. În ultimii opt ani m-am simțit de parcă vâsleam pe un râu cu o lingură și nu ajungeam nicăieri. Nu reușeam să primim internet în rezervația noastră”, a explicat Melvinjohn Ashue, vicepreședinte al tribului Hoh.

Însă, acum, tribul s-a conectat la internet broadband, iar „copiii pot învăța de la distanță și locuitorii pot accesa servicii medicale”. „SpaceX Starlink a făcut toate acestea să se întâmple peste noapte”, au scris membrii tribului într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Twitter.

Reacția lui Elon Musk

„Cu cea mai mare plăcere”, a răspuns directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, pe Twitter.

Nu este clar deocamdată de ce viteză de internet beneficiază tribul Hoh, însă SpaceX a transmis că ar trebui să fie aproape la fel de rapid ca orice altă conexiune broadband.

Luna trecută, SpaceX a conectat la internet serviciile de urgență din statul american Washington, aducând astfel servicii de internet esențiale pentru regiunile afectate de incendiile de vegetație.

SpaceX a trimis peste 700 de sateliți pe orbită

„Starlink dublează cu ușurință viteza de transfer” în comparație cu alte conexiuni de internet prin satelit, a declarat Richard Hall, șeful telecomunicațiilor de urgență din departamentul militar al statului Washington, potrivit Futurism.

Până acum, SpaceX a trimis peste 700 de sateliți mici pe orbită pentru a construi rețeua sa globală de internet.

Recent, Elon Musk a confirmat că imediat ce ultimii 60 de sateliți vor ajunge „pe poziție, vom putea să lansăm o rețea destul de publică în Statele Unite din nord și cel mai probabil în sudul Canadei”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Tesla Roadster a lui Elon Musk s-a apropiat de Marte. Starman este încă la volan

Compania SpaceX va construi pentru Pentagon sateliți de urmărire a rachetelor

SpaceX a câștigat un nou contrat cu NASA pentru lansarea unei misiuni care va cerceta marginea heliosferei

În premieră, SpaceX a făcut prima lansare polară, după jumătate de secol. Procedura este una periculoasă