De ce Statele Unite ale Americii nu folosesc sistemul metric?

07 01. 2017, 10:00

Thomas Jefferson a încercat prima dată să implementeze în Statele Unite ale Americii sistemul zecimal în 1789. Dar fără ajutorul cercetătorilor, ideea inventatorului a eşuat. 

Mai bine de un secol mai târziu, în 1906, inventatorul telefonului Alxander Graham Bell le-a spus  membrilor Congresului că ,,foarte puţine persoane înţeleg cât de greu sunt de înţeles măsurătorile şi greutăţile pe care le utilizăm astăzi”.

În 1968, lucrurile păreau promiţătoare, atunci Congresul a autorizat un studiu de trei ani, în urma căruia a fost recomandată conversia la sistemul metric, iar experţii au realizat un plan pe 10 ani pentru obţinerea rezultatului final. Însă schimbarea nu a avut loc din cauza patronilor şi a oamenilor care s-au opus globalizării.  În urma unui sondaj, peste 45% dintre americani s-au opus schimbării. 

Astăzi, problema sistemului metric este aceiaşi ca şi în trecut.  Beneficiile schimbărilor nu sunt neglijabile, dar costurile ar fi imense. Producătorii ar trebui să schimbe valorile de pe ambalaje, iar oamenii obişnuiţi ar trebui să se obişnuiască cu ce înseamnă 20 de grade Celsius.

Sursa: Popular Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Cercetătorii propun redefinirea kilogramului
 
Micromorţi şi banane radioactive: 10 unitaţi de măsură neobişnuite
 
Care este cel mai mic lucru din Univers?
 
Rusia lansează cel mai mare spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară – FOTO+VIDEO