Un eveniment inedit în ultimii 80 de ani a avut loc la celebra cursă cu tauri din Pamplona – VIDEO

11 07. 2015, 18:00

This browser does not support the video element.

Protagonistul acestei întâmplări, despre care scriu ziarele din Peninsula Iberică, se numeşte ‘Curioso I’ (‘Curiosul I’), cântăreşte 535 de kilograme. El a eclipsat în atenţia publicului cele patru ‘corneadas’, împunsături cu coarnele provocate de tauri unora dintre sutele de alergători îmbrăcaţi, conform tradiţiei, în alb şi purtând o eşarfă roşie.

Autorităţile au declarat închisă cea de-a cincea cursă — cu cea mai mare participare din acest an — deşi unul dintre tauri, numitul ‘Curioso’, nu a ajuns, aşa cum trebuia, în ‘plaza de toros’, arena unde au loc coridele.

Primarul oraşului Pamplona, capitala comunităţii autonome Navarra, din nordul Spaniei, a declarat că evenimente de genul celui de sâmbătă nu au mai avut loc de multe decenii. Joseba Asiron, care este istoric, a menţionat că ‘ultimul caz asemănător despre care se ştie s-a petrecut la începutul anilor 1920, când, după ce un taur a refuzat să efectueze cursa până la capăt, a fost adus un câine ciobănesc pentru a-l direcţiona’ către punctul final.

Sursa: Agerpres