Pare a fi un litoral ca oricare altul, dar această mare nu ar fi trebuit să existe. Totul a apărut în urma unui accident produs de americani – VIDEO

13 07. 2015, 14:50

Această mare a fost creată însă cu totul accidental. La începutul anilor 1900 ingimerii încercau să găsească modalităţi viabile pentru irigarea câmpurilor din sud-vestul Americii şi pentru stoparea inundaţiilor produse de râul Colorado. În 1905, ceva nu a mers aşa cum se plănuia, râul Colorado a inundat zona şi, prin intermediul canalelor de irigaţii, o suprafaţă imensă de teren a ajuns sub ape.

Deşi se aşteptau ca apa să se evapore rapid, aceasta nu a dispărut, iar autorităţile au decis să profite de noul lac. În zonă s-au construit hoteluri, lacul de atunci a fost populat cu peşte şi regiunea a fost botezată Riviera Californiană.

Sursă: YouTube

Lucrurile nu au rezistat astfel decât pentru scurt timp pentru că peştii au început să moară, iar algele să crească excesiv în apă din cauza creşterii treptate a salinităţii. Lacul s-a transformat într-o mare cu o salinitate mai mare decât cea pe care o întâlnim în mod normal, de 50 de grame de sare pe litru.

Sursă: Science Alert