Experimentează o scufundare printre recifuri de corali într-un videoclip realizat la 360 de grade – VIDEO

31 07. 2016, 11:00

Specialiştii avertizează că există posibilitatea ca majoritatea recifurilor de corali să dispară pe parcursul următoarelor decade. În încercarea de a trage un nou semnal de alarmă în acest sens, o echipă din cadrul Conservation International a realizat un videoclip, la un unghi de 360 de grade, în care prezintă habitatul subacvatic din largul provinciei Noii Guinea de Vest, din arhipelagul indonezian. Aici există circa 600 de tipuri de coral, dar şi 1765 de specii de peşti. 

În filmul intitulat ,,Valen’s Reef” putem vedea nu numai modul în care se desfăşoară viaţa submarină din zona Indoneziei, ci putem afla şi povestea lui Valen, fiul specialistului în studierea coralilor Ronald Mambrasar, precum şi o scurtă prezentare a ,,Bird’s Head Seascape Initative”, un program destinat conservării şi promovării unuia dintre cele mai spectaculoase ecosisteme cu corali din întreaga lume. 

,,Oceanele noastre se află sub o ameninţare deosebit de importantă, însă noi am găsit o metodă, cea a conservării realizate cu ajutorul comunităţii locale, ce ar putea face o diferenţă semnificativă în acest sens”, este de părere cercetătorul srilankez Muttulingam Sanjayan.  

,,În Reciful lui Valen am folosit realitatea virtuală pentru a vă transpune într-una dintre cele mai diverse ecosisteme subacvatice de pe planeta noastră, dar şi pentru a vă prezenta una dintre cele mai de succes conservări din toate timpurile, cu scopul de a inspira dragostea şi susţinerea pentru oceane”, a adăugat omul de ştiinţă din Sri Lanka. 

Clipul filmat în largul coastelor indoneziene poate fi urmărit mai jos. 

Sursa:youtube.com/Conservation International 

Sursa: iflscience.com

Vă mai recomandăm şi: Un studiu asupra coralilor ar putea duce la crearea pastilei contra arsurilor solare

                                             Recifele de corali – “pepiniere” de specii noi

                                             Recifurile de coral se reabilitează mai bine decât se aşteptau cercetătorii – FOTO