Pangolinul, cel mai ciudat mamifer de pe Pământ. Are limba mai lungă decât corpul

02 10. 2016, 17:30

Specia este în pericol din cauza traficului de animale, fapt ce se va schimba curând, conform Associated Press. În urma unei convenţii despre animalele sălbatice, comerţul cu pangolin a fost interzis.

Restricţia a fost anunţată în cadrul CITES  (Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie). Conferinţa a avut loc în Iohannesburg şi a reunit 183 de ţări. În prezent, convenţia CITES protejează peste 35.000 de specii şi plante.

Panglionul este o atracţie pentru braconieri, în decursul a 10 ani au fost ucişi peste un milion de mamifere. În Asia, panglionul este utilizat în scopuri medicinale deoarece, după cum afirmă cercetătorul John R. Platt, solzii acestuia pot vindeca cancerul şi pot ajuta oamenii să slăbească. 

Dorinţa oamenilor de a consuma carnea şi solzii animalului l-a făcut pe acesta să fie pe cale de dipariţie. Populaţia de panglion malaezian a scăzut cu 80% în ultimi 21 de ani. Restricţia interzice comercializarea a şapte specii de pangolin, termenii fiind foarte stricţi.

Sursa: Smithsonian Magazine

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 specii de animale carora le putem spune adio…
 
Acest animal va ajunge pe cale de dispariţie în câţiva ani din cauza oamenilor – VIDEO
 
Prim-ministrul din Laos a sprijinit traficul cu animale sălbatice. În 2014 au fost ucişi peste 16.000 de elefanţi. Acum specia este pe cale de dispariţie
 
Atlasul creaturilor ciudate: 13 animale despre care nu ştiai că există