Cum s-a despărţit un cal de stăpânul său

11 01. 2017, 11:00

Wagner de Lima Figueiredo şi-a găsit sfârşitul, la 34 de ani, într-un accident de motocicletă, de Anul Nou. A fost dus la spital, dar a murit din cauza rănilor. Înmomântarea, care a avut loc în Paraiba, nord- estul Brazilei, i-a frânt inima lui Sereno. Familia şi prietenii lui Wagner au fost şocaţi când au vazut cum calul acestuia îşi apropie capul de sicriu şi oftează. Acesta a fost adus la înmormântare de fraţii lui Wagner, care ştiau de relaţia apropiată dintre cei doi.

Wagner a fost cawboy profesionist pentru opt ani şi a apărut în show-uri alături de Sereno. Au împărţit premii, dar au avut şi o relaţie strânsă de prietenie. „Acest cal era totul pentru Wagner, aşa că era important pentru familie să fie acolo. Îţi dădea impresia că ştie tot ce s-a întâmplat şi vrea să îşi ia Adio!, a spus Wando, fratele lui Wagner.

Când am adus sicriul, Sereno părea că plânge, ca şi cum ar fi realizat că stăpânul lui îl părăseşte. Bătea pământul cu copitele. A fost trist. Dacă nu eram acolo, nu aş fi crezut, a adăugat Francielio Limiera, o apropiată a familiei.

Viaţa lui Wagner era acest cal. De multe ori, renunţa să îşi cumpere lucruri doar ca să fie sigur că îşi poate permite mâncarea pentru el. Mulţi oameni s-au oferit să-l cumpere, dar el a refuzat întotdeauna”, spune Wando, care şi-a asumat responsabilitatea creşterii calului.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Şi-a numit Caligula calul în funcţia de consul?
 
Detaliul surprinzător observat de paleontologi în fosila unui cal mort acum 47 de milioane de ani
 
Care sunt diferenţele dintre cal şi catâr?
 
Akhal Teke: probabil cel mai frumos cal din lume