Granddad, cel mai bătrân peşte din captivitate, a murit la vârsta de 90 de ani. Avea o abilitate deosebită

08 02. 2017, 10:00

This browser does not support the video element.

Granddad, după cum a fost numit peştele, a trăit în acvariul Shedd şi avea 11 kilograme, acesta a fost eutanasiat deorece prezenta simptome ale degradării organelor interne. Experţii cred că avea în jur de 90 de ani, dar cercetătorii din Queensland speră ca testele genetice să îi confirme vârsta, notează ABC

Granddad a fost adus din răul Burnett în 1933 de către echipa Grădinii Zoologice Taronga. Pe parcursul vieţii, Granddad a primit peste 104 milioane de vizitatori, conform lucrătorilor de la acvariu oamenii îi vor simţi lipsa. ,,Pentru un peşte care şi-a petrecut toată viaţa imitând un buştean, acesta a stârnit curiozitatea şi entuziasmul vizitatorilor,” spune Bridget Coughlin, preşedinte al Shedd. 

Sursa: Shedd Aquarium

Dipnoii pot trăi peste 100 de ani, în Australia fiind o specie protejată. Animalele au un singur plămân primitiv şi sunt printre puţinele specii de peşti care pot respira aer. Aceştia există de peste 400 de milioane de ani, iar fosilele dovedesc că au rămas neschimbaţi pentru mai bine de 100 de milioane de ani. 

Cercetătorii au examinat solzii dipnoilor  utilizând datarea cu carbon pentru a le estima vârsta. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cea mai misterioasă fosilă vie îşi dezvăluie secretele
 
Oamenii sunt doar peşti modificaţi genetic, susţine un studiu
 
Ieşirea din ape: cum au cucerit animalele uscatul?
 
În urmă cu peste 150 de ani, acest medic a inventat un fluid revoluţionar de îmbălsămare fără scoaterea organelor.