A fost descoperită ,,accidental” soluţia împotriva poluării cu deşeuri plastice

26 04. 2017, 09:08

Larvele moliei de ceară sunt vândute, în general, pe post de momeală pentru pescuit, dar în sălbăticie insecta se hrăneşte cu ceara albinelor, fiind unul dintre inamicii apicultorilor din Europa, informează The Guardian.

Recent, un cercetător a descoperit că larvele moliilor de ceară pot consuma plasticul. Atunci când Frederica Bertocchini a încercat să îndepărteze dăunătorii din unul dintre stupi, a amplasat larvele într-o pungă de plastic pe care insectele au mâncat-o. ,,M-am întors în camera în care am lăsat viermii şi am descoperit că se aflau împrăştiaţi prin cameră. Punga era plină de găuri,” a declarat cercetătoarea. 

Credit: : CSIC Communications Department/PA

Cercetătoarea, împreună cu echipa sa din cadrul Consiliului de Cercetare Naţional din Spania, au început astfel să studieze comportamentul alimentar al Galleria mellonella. În timpul testelor de laborator au descoperit că 100 de viermi pot devora 92 de miligrame de polietilen în doar 12 ore. Cu un astfel de apetit pentru plastic, larvele ar putea fi utilizate, în viitor, în scopuri ştiinţifice. Anual, o persoană utilizează 200 de pungi din plastic care se degradează în decursul a 100 până la 400 de ani. 

Paolo Bombelli, biochimist din cadrul Universităţii Cambridge, a declarat că descoperirea ar putea reprezenta soluţia pentru deşeurile plastice ce se acumulează în oceane sau pe ţărmuri. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Deseurile toxice au inverzit o intreaga haita de caini
 
Primul EXPERIMENT special care are drept scop încetinirea schimbărilor climatice – VIDEO
 
De ce nu colectează selectiv românii?
 
Experţii sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în spaţiu: „Devine un mediu instabil”