O adevărată minune paleontologică înregistrată într-o fosilă de 48 de milioane de ani: o insectă în interiorul unei şopârle în interiorul unui şarpe – FOTO

24 06. 2017, 13:00

Descoperirea unui lanţ trofic conservat este extrem de rară, dar datorită conservării superioare din situl Messel (sud-vestul Germaniei), multe diverse fosile de animale terestre au fost conservate, dar nimic precum acest lanţ trofic, relatează The Vintage News.

Krister Smith, unul dintre cercetătorii care au făcut această descoperire, precizează că „până acum, nu am găsit un lanţ trofic tripartit – este o premieră pentru Messel”.

Credit: Wikipedia

Şarpele, din specia Palaeopython fischeri are o lungime de 103 centimetri, mult mai mic decât alte exemplare din clasa lui, care de obicei ating doi metri sau chiar mai mult. Se consideră că este o rudă a şarpelui boa.

În urma reconstituirii, s-a aflat că şopârla avea o lungime de 20 de centimetri, fiind găsită în mai multe coaste ale şarpelui.

Gândacul din şopârlă furnizează indicii cu privire la alimentaţia şopârlei. Stomacurile altor şopârle conţineau până la această descoperire exclusiv urme vegetale, astfel aceasta este o dovadă care susţine ipoteza unei diete omnivore.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Paleontologii au descoperit un sit extrem de bogat în fosile ale unor organisme marine de acum 180 de milioane de ani. ”De fiecare dată când mergem, găsim ceva nou”

O fosilă veche de 36 de milioane de ani oferă informaţii cruciale privind evoluţia balenelor

Este o VERIGĂ LIPSĂ în istoria evoluţiei omului. O nouă fosilă de primată a fost descoperită în India

O fosilă de acum 77 de milioane de ani, descoperită recent, rescrie istoria despre ”Bătălia Cerurilor”