Deşi la nivel global s-a întregistrat o scădere dramatică a producţiei de vin, cea din România a crescut cu 64% faţă de 2016

28 10. 2017, 17:30

Producţia la nivel global ar putea scădea la 246,7 hectolitri în 2017, informează Business Insider. Un hectolitru reprezintă 100 de litri sau echivalentul a 133 de sticle de vin obişnuite. 

Declinul la nivel global s-a produs din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au lovit trei dintre ţările cu cele mai vaste culturi de viţă de vie: Italia, Franţa şi Spania. În Franţa vremea a afectat o mare parte din regiunile viticole, inclusiv Bordeaux şi Champagne, iar guvernul a declarat că producţia de anul acesta va fi cea mai scăzută din ultimii 10 ani.  Producţia de vin din Italia a scăzut cu 23 de procente, în timp ce cea din Franţa cu 19%, iar cea din Spania cu 15%. 

De cealaltă parte, producţia de vin din România a crescut cu 64% comparativ cu anul 2016, fapt ce ne clasează pe locul 13 în topul producătorilor de vin de la nivel global. O creştere importantă a producţiei de vin s-a înregistrat şi în Ungaria, Austria şi Portugalia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Câte calorii are un pahar de vin?
 
O băutură electrizantă, vinul albastru, a fost introdusă în Europa – FOTO
 
Motivul surprinzător pentru care vinul scump are un gust mai bun
 
Vinul albastru este un succes un Europa