În următori ani am putea conversa cu animalul nostru de companie. Un dispozitiv poate trasforma lătratul în cuvinte

28 01. 2018, 17:00

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, cercetătorii încearcă să traducă vocalizele şi expresiile faciele ale animalelor într-un limbaj pe care oamenii îl pot înţelege. Conform Tech Times, Con Slobodchikoff este unul dintre cercetătorii a cărui muncă ar putea ajuta la crearea unui translator pentru animale în mai puţin de 10 ani. 

Specialistul din cadrul Universităţii din Arizona de Nord a studiat imagini cu câini implicaţi în anumite  acţiuni, în timp ce mârâiau, lătrau sau urlau şi a utilizat inteligenţa artificială pentru a înţelege cum comunică aceste animale. Cercetătorul a studiat comportamentul câinilor de preerie din America de Nord timp de 30 de ani şi a descoperit că animalele au propriul sistem de comunicare. 

În cadrul unei colaborări cu un specialist în IT, Slobodchikoff a creat un algoritm ce transformă vocalizele câinelui de preerie în cuvinte. Din acel moment, Slobodchikoff a decis să extindă cercetarea asupra lătratului câinilor. ”Dacă am obţinut acest rezultat cu câinii de preerie, sigur voi reuşi şi cu alte animale precum câinii sau pisicile,” a declarat Slobodchikoff. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un rottweiller a adoptat o lupoaica
 
Chiar si cainii Saint Bernard au nevoie de ajutor
 
China a declarat razboi cainilor vagabonzi
 
Salvare dramatica a unui caine (FOTO)