Un mineral ce se formează la 700 de kilometri în interiorul Pământului a fost descoperit în premieră

12 03. 2018, 09:21

Aşadar, cum a reuşit să supravieţuiască ascensiunii? Conform Science Alert, mineralul se afla într-o bucată mică dintr-un diamant. Piatra preţioasă a fost extrasă de la o adâncime mai mică de un kilometru dintr-o mină de diamante din Africa de Sud. 

”Nimeni nu a reuşit să menţină acest mineral stabil la suprafaţa Pământului. Singura modalitate prin care putea fi conservat era dacă acesta se afla în interiorul unui diamant,” a declarat geochimistul Graham Pearson din cadrul Universităţii din Alberta. 

Specialiştii au estimat că perovskitul de silicat de calciu se află într-un procent de 93% în mantaua inferioară a Pământului, până în acest punct aceasta fiind doar o ipoteză. Diamantul descoperit, ce are o circumferinţă de doar 0,031 de milimetri,  este de asemenea un specimen rar. Majoritatea diamantelor se formează la 150-200 de kilometri în adâncurile planetei. Dar diamantul descoperit recent s-ar fi format la 700 de kilometri adâncime, spun specialiştii. ”Diamantele sunt o modalitate unică prin care poţi observa ce se află în interiorul Pământului,” a declarat Pearson

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Perovskitul, minereul minune din care pot fi realizate celule solare care rezistă până la 10.000 de ore
 
O nouă ”goană a aurului.” Multe ţări au pus ochii pe minereurile subacvatice
 
După studii îndelungate, marele mister al formării minereurilor de fier de miliarde de ani a fost elucidat
 
Cele mai mari zăcăminte de aur din lume