Koko, gorila ce putea comunica prin limbajul semnelor, a murit

22 06. 2018, 19:00

Koko, ce ajunsese la vârsta de 46 de ani, cunoştea 1.000 de cuvinte din limbajul semnelor şi era capabilă să înţeleagă 2.000 de cuvinte vorbite în limba engleză. Conform Mail Online, gorila a murit, joi, în Woodside, California. 

„Fundaţia va continua să onoreze moştenirea lui Koko şi vom continua proiectele, inclusiv pe cele de conservare a primatelor din Africa şi Maui”, au declarat membrii Fundaţiei Gorilla. De la o vârstă fragedă, Koko a fost separată de mama sa deoarece trebuia tratată de o afecţiune gravă. De-a lungul vieţii sale, gorila a întâlnit nenumărate celebrităţi, printre care pe Robin William şi basisul Flea de la Red Hot Chili Peppers. 

La scurt timp, Koko a fost înmânată psihologului Francine Patterson. Puţin după începerea antrenamentelor, primata a învăţat să ceară diverse lucruri prin intermediul semnelor. De asemenea, a fost observat şi faptul că animalul avea abilitatea de a face jocuri de cuvinte sau de face glume. Petterson îşi aminteşte că Koko i-a legat la un moment dat şireturile de la pantofi şi apoi i-a arătat semnul „prinde-mă”.

La vârsta de patru ani, Koko a devenit una dintre speciile pe cale de dispariţie, iar membrii grădinii zoologice i-au permis lui Petterson să o păstreze doar dacă îi va fi găsit un partener cu care să se reproducă. La scurt timp l-a întâlnit pe Michael, ce a fost adus din Viena şi care a învăţat şi el rapid limbajul semnelor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Moment uimitor înregistrat în natură cu o mamă-gorilă şi puiul ei
 
O candidată din Regatul Unit consideră că atracţia faţă de gorile este similară cu homosexualitatea
 
O gorilă pe cale de dispariţie a fost împuşcată mortal ca urmare a unui incident şocant. ”Putea fi şi mai rău” – FOTO+VIDEO
 
O gorilă a surprins angajaţii Grădinii Zoologice din Praga. Ea a adus pe lume un pui fără să dea semne de gestaţie – FOTO+VIDEO