Cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa a murit. Eclozase la doi ani după naşterea lui Dimitrie Cantemir

05 10. 2019, 00:05

Denumită Alagba („bătrânul”), ţestoasa uriaşă de sex masculin a trăit în palatul regelui local nigerian Oba Jimoh Oladunni Oyewumi, din oraşul Ogbomoso, iar de-a lungul anilor a fost vizitată de turişti din diverse părţi ale lumii.

Decesul, care a survenit după o boală scurtă, a fost confirmat de către Toyin Ajamu, secretarul privat al regelui, potrivit Pulse Nigeria.

„Alagba a trăit în palat timp de secole alături de mulţi monarhi din Ogbomoso. Alagba a devenit popular deoarece Oba Oladunni Oyewumi, fiul lui Ogbomosoland, şi-a folosit resursele personale pentru a-i asigura bunăstarea… Locuitorii palatului, comunitatea din  Ogbomoso şi reprezentanţii din turism deplâng dispariţia lui”, a precizat Toyin Ajamu.

Până în ziua morţii, Alagba a avut doi servitori care s-au ocupat exclusiv de el, asigurându-i hrana, asistenţa medicală şi „alte lucruri necesare”. 

De precizat că această ţestoasă nu se regăseşte în niciun top mondial al celor mai bătrâne exemplare terestre (pe primul loc se află Jonathan, celebra ţestoasă de Seychelles care trăieşte pe insula Sfanta Elena din 1832).

 Vă recomandăm să citiţi şi:

Cel mai vârstnic vieţuitor al Pământului. Are 184 de ani şi recent a trăit o premieră – VIDEO

TOP 10. Cele mai longevive animale de pe Terra

Oamenii de ştiinţă au ucis cea mai vârstnică creatură de de pe Terra. Avea 507 ani (FOTO)

Un nou studiu arată ce trebuie să mănânci pentru a trăi mai mult