Imagini inedite cu o turmă de mistreți care caută mâncare în zăpadă, într-o pădure din Suceava

26 01. 2021, 15:00

O turmă de mistreți care caută mâncare în zăpadă a fost filmată într-o pădure din județul Suceava. Animalele au fost descoperite de angajații Romsilva, compania de stat care administrează pădurea din zona Putna.

Imaginile cu mistreți care caută mâncare au fost înregistrate într-o pădure din Suceava. Animalele au fost văzute de angajații Romsilva în timp ce patrulau prin pădure.

„Prânzul în pădure. Mai mulți mistreți care căutau hrană sub stratul de zăpadă au fost filmați de colegii noștri într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava”, au scris pe Facebook, reprezentanții companiei de stat Romsilva.

În ce constă hrana mistrețului

Potrivit specialiștilor, hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale. Animalul preferă desișurile care îi oferă adăpost și trăiește atât la munte cât și în zonele de șes, potrivit Mediafax.

Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne, iar masculii stau separat, în grupuri sau singuri.