Doi urși simpatici surprinși în timp ce inspectează o cameră de monitorizare a faunei

27 02. 2021, 14:00

Doi urși dintr-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș au descoperit o cameră de monitorizare a faunei. Animalele au studiat obiectul și apoi și-au văzut de drum.

Urșii au descoperit camera montată pe un trunchi de copac.

GALERIE FOTO

Este vorba despre un dispozitiv al Romsilva, compania care administrează parcul național din județele Harghita și Neamț.

Doi urși foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei

„Am încercat să-i filmăm discret, dar nu prea ne-a ieșit. Doi urși foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș.După cum se vede în imaginile amuzante, urșii s-au rezumat doar la o inspecție atentă a camerei de monitorizare și nu ne-au distrus aparatura, chiar dacă ne-au aburit obiectivul cu nările în timp ce cercetau aparatul de filmat”, au povestit angajații Romsilva.

Urșii au simțit urmele de miros uman de pe cameră

Probabil, urșii au simțit urmele de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei. Potrivit specialiștilor, urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.