După 19.000 de studii s-a ajuns la o concluzie. Există diferenţe psihologice între copiii cuplurilor gay şi cei ai cuplurilor hetero?

25 06. 2015, 09:00

Noua cercetare, realizată pe baza a 19.000 de studii şi articole anterioare, care au analizat calităţile parentale ale cuplurilor gay din 1977 până în 2013, a fost publicată săptămâna trecută, într-o perioadă în care Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii urmează să se pronunţe, până la sfârşitul acestei luni, în privinţa legalizării pe plan naţional a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex.

„Consensul este copleşitor, în sensul că nu există nicio diferenţă între copiii care sunt crescuţi de părinţi gay şi cei crescuţi de părinţi de sexe diferite”, a explicat, marţi, Ryan Light, profesor de sociologie la Universitatea Oregon, autorul noului studiu.

Ryan Light, care a coordonat această cercetare alături de Jimi Adams, profesor la Universitatea Colorado din Denver, spune că, deşi noul studiu a fost publicat puţin prea târziu pentru a influenţa decizia din această lună a Curţii Supreme, speră totuşi că rezultatele sale ştiinţifice vor avea un anumit impact în viitor asupra societăţii.

„Sper că vom asista la acceptarea căsătoriilor gay în tribunale şi la o acceptare a lor pe scară largă în societate”, a adăugat profesorul american.

Studiile aflate la baza cercetării actuale au evidenţiat totuşi anumite diferenţe de opinii minore între oamenii de ştiinţă în privinţa calităţilor parentale ale cuplurilor gay în anii 1980, însă acestea s-au diminuat considerabil în anii 1990 şi un consens evident a apărut în anii 2000 în rândul cercetătorilor: nu există nicio diferenţă între cuplurile gay şi cuplurile heterosexuale atunci când vine vorba de rezultatele ce vizează evoluţiile psihologice, comportamentale şi educaţionale ale copiilor lor.

Sursa: Mediafax