Cercetătorii au descoperit strămoşul tuturor vietăţilor de pe Terra

27 07. 2016, 09:00

Pentru prima dată, cercetătorii au construit imaginea genetică a organismului.

Cercetătorii au triat printre şase milioane de gene pentru a descoperi 355, pe care aceştia consideră că le purta Luca. Genele se schimbă într-un mod predictibil de-a lungul timpului, prin compararea secvenţelor de ADN de la organisme, le permite cercetătorilor să creeze ipoteze despre organisme, pe care nu ar putea să le studieze în alt mod.

Aşadar, cercetătorii conduşi de Wiliam Martin, de la Universitatea Heinrich Heine, din Germania, au observat genele din bacteria şi Archaea. Gene care au fost descoperite în două grupuri de bacterii şi două grupuri de Archaea s-a considerat că îi aparţin lui Luca.

Cele 355 de gene pe care cercetătorii le-au ales sugerează că Luca a supravieţuit fără oxigen, alimentându-se cu energie din dioxidul de carbon şi hidrogen, de asemenea putea supravieţui unor temperaturi înalte.

Cercetătorii s-au întrebat de mult dacă viaţa a început în apropierea orificiilor hidrotermale. Cercetătorii se contrazic în ceea ce priveşte locul organismului pe axa evoluţiei.

Aceste organisme pot părea simple şi uşor extraterestre, dar aceşti strămoşi antici au evoluat în cele din urmă în oamenii şi în tot ceea ce se află pe Terra.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au stabilit vârsta unuia dintre cei mai importanţi strămoşi ai omului
 
Care au fost primele animale? O nouă teorie contrazice tot ceea ce ştiam despre evoluţia vieţii pe Terra
 
Cum sună limba pe care o vorbeau strămoşii noştri acum 6.500 de ani? Un cercetător ne oferă răspunsul (AUDIO)
 
Crezi că te tragi din daci? Un nou studiu oferă un răspuns surprinzător