Premieră! NASA a lansat pentru prima dată o misiune de interceptare a unui asteroid

13 09. 2016, 19:00

Sonda spaţială OSIRIS-REx a fost lansată din Cape Canaveral, joi seara, şi se îndreaptă către asteroidul Bennu, care este de mărimea unui munte de mici dimensiuni, conform NASA.

OSIRIS-REx se va apropia de Bennu în 2018, îl va studia şi va prelua mostre de pe suprafaţa sa. Acesta se va întoarce înapoi pe Pământ în 2023. Cercetătorii consideră că asteroizii precum Bennu ar fi putut fi o sursă de apă şi molecule organice pentru planete la începutul formării sistemului nostru solar de acum 4,5 milioane de ani. 

,,Astăzi celebrăm trecerea unei graniţe importante cu ajutorul acestei misiunii,” a declarat administratorul NASA, Charles Bolden. ,,Suntem foarte curioşi despre informaţiile despre originile sistemului solar pe care ni le va oferi misiunea. Astăzi sărbătorim ştiinţa care ne ajută să descoperim lucruri care înainte erau SF, dar acum au devenit fapte ştiinţifice,” a adăugat el.

Sursa: Time

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

NASA a anunţat următoarea misiune pe Marte
 
Americanii vor să revină pe lună. În premieră, misiunea va fi efectuată de o companie privată
 
Misiunea sondei spaţiale Rosetta se va încheia la 30 septembrie
 
Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: ”Simt de parcă mi-am trăit toată viaţa aici”. Ce poate păţi după 340 de zile în cosmos FOTO+VIDEO