Descoperirea care dă speranţă oamenilor cu autism. Cum ar putea fi tratată afecţiunea

27 12. 2016, 16:30

Potrivit The Independent, la persoanele cu autism s-a constatat un nivel mai scăzut al proteinei numite nSR100, însă până acum nu s-a ştiut dacă acest lucru reprezintă una dintre simtome, un produs sau motivul din spatele acestei afecţiuni.

În cadrul unei cercetări recente, oamenii de ştiinţă au observat că atunci când au început să reducă nivelul proteinei respective în cazul şoarecilor de laborator, aceştia au început să aibă comportamente specifice celor care suferă de autism sau care au tulburări din spectrul autist. Acest lucru sugerează că insuficienţa acestei proteine poate fi o cauză a apariţiei bolii.

Cercetarea a fost apreciată, însă oamenii de ştiinţă au apreciat că este nevoie de mai multe teste pentru a se demonstra că aceste descoperiri pot fi folosite pentru noi tratamente.

„S-a mai vorbit şi în trecut despre o posibilă asociere între nivelul scăzut al proteinei nSR100 şi autism. Acum am demonstrat că reducerea acestui nivel poate cauza apariţia autismului. Reducând nivelul cu 50% am observat manifestări din spectrul autist”, a explicat unul dintre medicii care au realizat studiul, Sabine Cordes.

La nivelul creierului, proteina nSR100 are rol reglator în cadrul unui proces prin care ia naştere o altă serie de proteine. Astfel, se pare că autismul este, parţial, rezultatul unei asocieri incorecte a celulelor din interiorul creierului, care poate avea diferite efecte asupra comportamentului unei persoane. Acelaşi tip de modificări comportamentale au fost remarcate şi în cazul şoarecilor de laborator, aceştia manifestând o intoleranţă la zgomote puternice şi evitând interacţiunea socială.

Având în vedere aceste noi piste de investigare a autismului, oamenii de ştiinţă speră să poată găsi noi tratamente pentru persoanele care suferă de această afecţiune.

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un tratament revoluţionar pentru autism a fost validat de noi teste
 
Un copil suferind de autism a uimit o lume întregă. Ce poezie a scris
 
Un tată şi-a fotografiat zilnic copilul bolnav de autism, pentru a înţelege cum percepe el lumea
 
Un băiat autist a primit 20.000 de felicitări de ziua lui. „Este fabulos, încântător şi amuzant” – FOTO