Steve, noul fenomen astronomic ce îi intrigă pe cercetători

02 05. 2017, 09:00

This browser does not support the video element.

Mai multe imagini cu lumina verticală au fost realizat de către pasionaţii de fenomene astronomice, informează Science Alert.

Aurolele boreale sunt realizate de către particulele canalizate către câmpul magnetic al Pământului. În momentul în care electronii ating diferite gaze, emit diferite culori, astfel fiind produse luminile nordice sau sudice. 

De asemenea, şi protonii pot interacţiona cu astfel de gaze, însă în timp ce electronii produc lumină, lungimile de undă produse de către coliziunea protonilor nu sunt întocmai invizibile. 

Fizicianul Eric Donovan, din cadrul Universităţii din Calgary, Canada, a înţeles această diferenţă subtilă, dar consideră că fenomenul atmosferic Steve nu ar fi produs de către protoni. Analizând informaţiile privind momentul şi locaţia în care a avut loc fenomenul, precum şi informaţiile adunate de către ESA privind emisiile din câmpul magnetic, Donovan a descoperit unele dintre cele mai neobişnuite caracteristci ale fenomenului. 

,,În momentul în care un satelit trece prin acest fenomen, informaţiile privind câmpul magnetic au dovedit schimbări pronunţate ale acestuia,” afirmă Donovan. ,,Temperatura din partea superioară a planetei a crescut la 3.000 de grade Celsius, iar informaţiile au dezvăluit apariţia unei fâşii de gaz,” adaugă el. 

Din momentul primelor imagini publicate, au fost raportate peste 50 de noi apariţii ale lui ,,Steve”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Incredibila aurora vazuta din spatiu (FOTO)
 
Luminile de pe Saturn raman un mister
 
Goana după aurora boreală: a petrecut 3 ierni în Laponia pentru a captura imagini nemaivăzute (VIDEO)
 
NASA a lansat trei rachete către aurora boreală. Misiunea ar putea oferi noi informaţii despre misterioasele lumini nordice