Cu ajutorul unui nou tip de transport ,,prin tuburi,” o călătorie din New York în Beijing ar putea dura doar 2 ore

12 05. 2017, 09:00

This browser does not support the video element.

O nouă companie încearcă să îmbunătăţească transportul public. Deşi este asemănătoare Hyperloop-ului, un tub de transport denumit ET3 se doreşte a fi o invenţie cu totul diferită, informează Futurism. Acest sistem ar face ca o călătorie din New York în Beijing să dureze doar două ore.

,,ET3 este un vehicul de mărimea unei maşini ce operează printr-o reţea de tuburi. Însă proiectul va fi dezvoltat la un nivel internaţional,” a declarat Daryl Oster, CEO-ul companiei. 

,,În viziunea noastră, pentru a călători de exemplu din Cincinnati către Taj Mahal, oamenii ar trebui să plătească 50 de dolari, iar călătoria ar dura trei ore. În esenţă, este o reţea de tuburi asemănătoare unei autostrăzi ce va putea fi accesată prin anumite zone ale rutelor,” adaugă el. 

În timp ce ET3 este momentan la nivel de concept, Hyperloop a evoluat considerabil. Din 2012, când Elon Musk a propus prima oară ideea Hyperloop-ului, alte două companii au preluat ideea realizării unui sistem de transport prin tub din Statele Unite către Dubai. Unul dintre sisteme a terminat cu succes testele realizate în Nevada. 

Un sistem similar de transport prin tuburi a fost inventat de marele savant român Henri Coandă în 1970.

Sistemul de transport prin conducte, proiectat de Coandă, atingea viteze uriaşe – 500 de km la oră. În zona Măneciu a fost construită o unitate de testare, la scală mare, Nicolae Ceauşescu dorind să realizeze o variantă mai ieftină a metroului. Proiectul a fost abandonat, însă, după căderea comunismului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Primele imagini cu sistemul de transport al viitorului, Hyperloop
 
Hyperloop, transportul viitorului care ar putea transforma profund lumea. ”Am putea asemăna această experienţă cu teleportarea reală, ceea ce ar fi minunat” – VIDEO
 
Sistemul de transport care ne va permite să parcurgem o distanţă de circa 700 de kilometri în doar 30 de minute – VIDEO
 
Transportul viitorului: de la zburatorul personal la hybrizii de familie