Concluziile unor studii multiple: Exerciţiile de memorie şi suplimentele nu ajută la prevenirea demenţei

24 12. 2017, 17:00

Specialiştii se aşteaptă ca numărul persoanelor afectate de demenţă să crească în viitor, de aceea cercetătorii din centrul Minnesota Evidence au încercat să analizeze posibilele metode de prevenire a bolii, informează HuffingtonPost

MESAJE DE CRĂCIUN. Mesaje, urări, felicitări şi sms-uri pentru familie, pentru prieteni, cei dragi, apropiaţi şi colegi

Descoperirile realizate în urma analizării multiplelor studii au fost publicate în jurnalul Analele Medicinei Interne şi reflectă faptul că nu există nicio tehnică prin care afecţiunea să poată fi prevenită. 

Exerciţiile fizice

În cadrul primei observaţii, specialiştii au analizat 16 studii în care era comparată activitatea fizică şi inactivitatea. Concluziile reflectă faptul că prin combinarea diferitelor tipuri de exerciţii fizice nu au fost prezentate rezultate pozitive majore. 

Administrarea medicamentelor 

Cercetătorii au analizat şi informaţiile ce comparau efectul prescripţiei medicamentelor asupra cogniţiei. Dovezile nu sprijneau utilizarea tratamentelor farmaceutice pentru protecţia cogniţiei. 

Antrenamentul cerebral

În urma analizării a 11 teste realizate asupra persoanelor cu cogniţie normală şi scăzută, specialiştii au ajuns la concluzia că progresul este insuficient pentru prevenirea demenţei

Vitaminele şi suplimentele 

Cercetătorii au analizat 38 de teste privind administrarea suplimenteleor, inclusiv a celor cu omega-3, ginko biloba, vitamina B, C, D şi beta-caroten. Acestea au fost comparate cu suplimentele cu efect placebo, însă rezultatele au sugerat că dovezile au fost insuficiente pentru a demonstra că acestea funcţionează. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce este “demenţa digitală” – fenomenul contemporan care îi îngrijorează pe medici?
 
Un tip de exerciţiu cerebral poate scădea riscul apariţiei demenţei cu 30%
 
De ce nu ar trebui să îţi bei cafeaua niciodată pe stomacul gol
 
Rezultate neaşteptate în cazul unui studiu controversat menit să trateze Alzheimerului