Corpul uman ”perfect” nu arată precum ni-l imaginăm

30 06. 2018, 09:06

Roberts a colaborat cu artişti şi biologi pentru a crea propriul model al corpului uman, modificat din cap până în picioare cu noi capacităţi ce pot îmbunătăţi forma umană. Conform Live Science, împreună specialiştii a creat o Alice Roberts 2.0 care seamănă cu un om, dar care deţine trăsături noi precum: urechi de felină, un marsupiu şi ochi supradimensionaţi, precum cei ai caracatiţelor

Pentru a crea corpul ideal, Roberts a fost supusă unei scanări 3D complete pe care artiştii anatomişti şi sculptorii l-au utilizat ca bază digitală pentru noul corp îmbunătăţit. Apoi Robets le-a înmânat o listă cu modificările pe care şi le dorea. În vârful listei se aflau „urechile mari de felină”, pentru amplificarea sunetului, şi pupile oculare mărite cu o structură precum cea ai caracatiţelor. Ea a apelat la strategia de naştere a animnalelor cu marsupiu pentru evitarea dificultăţilor întâmpinate de naşterea obişnuită. 

b

Sursa: captură Youtube/Desus & Mero

Ca înlocuitor pentru picioarele umane, Roberts a apelat la membrele inferioare ale struţilor. Celelalte îmbunătăţiri se aflau în interior, plămâni precum cei ai păsărilor, ce procesează oxigenul mai eficient, o coloană vertebrală mai scurtă şi mai stabilă, precum cea a cimpanzeilor, şi mai multe legături între arterele coronare ce permit transportarea sângelui către toate zonele inimii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

50 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre tine
 
Microbiomul – fiinţele care trăiesc în noi, controlându-ne viaţa
 
De ce este pielea de pe corp mai groasă în anumite zone?
 
Tranzitia la corpul postuman