Neurologii au descoperit regiunea din creier care permite tranziţia de la o limbă la alta

19 09. 2018, 18:00

Conform Science Alert, un nou studiu dezvăluie procesele ce au loc, în creier, în momentul în care facem tranziţia de la o limbă la alta. „Schimbarea de la o limbă la alta în cadrul unei discuţii este o abilitate remarcabilă”, afirmă autorul studiului  Esti Blanco-Elorrieta, din cadrul Universităţii New York. 

Studiul nu este limitat doar la limba germană şi spaniolă sau la limbajul verbal. Persoanele care fac tranziţia de la limbajul semnelor la cel vorbit par să utilizeze aceleaşi procese cognitive. Studiile anterioare au arătat că în proces este implicat cortexul cingulat anterior şi cortexurile prefrontale. Cortexul cingulat anterior ne permite să fim atenţi, iar cortexul prefrontal este asociat luării deciziilor. 

În timpul acestei tranziţii neuronale, creierul trebuie să lucreze mai mult pentru a face schimbul de la o limbă la alta. Pentru a observa ce se întâmplă când o persoană vorbeşte în două limbi în acelaşi timp, specialiştii au apelat la persoanele ce puteau vorbi atât prin limbajul semnelor, cât şi prin cel verbal, concomitent. 

În sine, experimentul a reprezentat numirea unor imagini în timp ce câmpul magnetic al creierului era analizat prin intermediul magnetoencefalografiei. Conform rezultatelor, creierul opreşte procesele asociate primei limbi atunci când se face trecerea la cea de-a doua. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Persoanele bilingve au o dublă personalitate
 
Conform unui nou studiu, creierul poate fi antrenat prin învăţarea unei limbi străine sau a unui instrument muzical
 
Specialiştii au identificat o nouă strategie de luptă împotriva cancerului cerebral
 
Un aspect crucial cu privire la trăirile conştiente a fost scos la iveală