O companie americană vine cu o soluţie inedită care ne poate aduce maşinile zburătoare

20 09. 2018, 00:00

Karman Electric propune legarea maşinilor zburătoare de reţeaua electrică. Conform Wired, cei de la companie au început deja testarea conceptului cu drone.

Legarea de o sursă de energie rezolvă problema bateriei, dar aduce însă o serie de alte probleme logistice, scrie Futurism.

Trebuie introduse cabluri, ceea ce nu e un lucru uşor, având în vedere configuraţia unui oraş, de la panouri, copaci, blocuri sau alte cabluri deja existente. De asemenea, o defecţiune ar putea însemna un coşmar dacă vehiculele nu ar avea un sistem de protecţie şi/sau o sursă alternativă de energie.

O soluţie la probleme ar fi o cale de mijloc. Pentru a preveni lovirea păsărilor şi coliziunea cu vehiculele terestre, Karman poate folosi sistemul, cel puţin la început, în zone mai puţin populate. Atunci când se apropie de oraşe/centre populate, piloţii s-ar putea detaşa de cabluri şi ar folosi baterii pentru a se ridica mai sus de obstacolele urbane.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

La anul vom avea (în sfârşit) maşini zburătoare – VIDEO

Maşina zburătoare revoluţionară. Ce va putea face minunăţia de şase metri

Cum arată şi ce preţ va avea maşina zburătoare disponibilă în 2017 – FOTO+VIDEO

Maşinile zburătoare accesibile la preţ, disponibile mult mai curând decât s-a anticipat. Vor avea o viteză considerabilă