Operaţia de îndepărtare a apendicitei ar putea fi înlocuită, în unele cazuri, cu tratament antibiotic

02 10. 2018, 09:00

This browser does not support the video element.

În cadrul studiului au fost analizaţi 250 de adulţi din Finlanda care au suferit de apendicită sau de inflamare a apendicelui şi au fost trataţi cu antibiotice. Conform Live Science, grupul a fost comparat cu alţi 270 de adulţi care au trecut prin intervenţia de îndepărtare a apendicelui. Toţi participanţii au fost observaţi pe o perioadă de cinci ani. 

La sfârşitul studiului, aproape două treimi dintre persoanele ce au primit antibiotice (64%) au fost considerate „tratate cu succes”, ceea ce înseamnă că există o nouă metodă de tratare a apendicitei. Ceilalţi 36% au necesitat intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea apendicelui, însă niciunul nu a avut complicaţii din cauza amânării operaţiei

Cei ce au primit antibiotice au avut un nivel mai scăzut al complicaţiilor decât cei ce au trecut prin intervenţia chirurgicală. Persoanele din grupul căruia i-au fost administrate antibioticele au avut nevoie de mai puţin timp de recuperare decât cei supuşi operaţiei. Descoperirea arată că antibioticele, în pofida operaţiei, sunt o soluţie „fezabilă, viabilă şi sigură” pentru pacienţi, a declarat autorul studiului dr. Paulina Salminen, chirurg din cadrul Spitalului Universitar Turku din Finlanda. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

„Organul inutil” din corpul nostru este reabilitat de ştiinţă. Ce scop are apendicele
 
De ce avem apendice intestinal?
 
10 organe de care nu mai avem nevoie
 
Ce se întâmplă în cursul unei operaţii de apendicită? (VIDEO)