O nouă defecţiune la Telescopul Spaţial Hubble

11 01. 2019, 08:37

A treia încarnare a camerei a fost instalată de astronauţi în 2009. Dispozitivul are un sistem electronic de rezervă care poate fi activat, dacă este necesar, conform NASA.

Cu această cameră, Hubble a realizat imagini uimitoare ale stelelor, galaxiilor îndepărtate şi a participat la observaţiile cosmice. De asemenea, a studiat obiecte din Sistemul Solar, descoprind sateliţi naturali în jurul lui Pluto şi a paisprezecea lună din jurul lui Neptun. Camera realizează fotografii atât în lumină vizibilă, lumină ultravioletă şi în lumina infraroşie de aproape, scrie Phys.

Cu o orbită la 560 de kilometri de Terra, Hubble a fost lansat în 1990. Până acum, a fost vizitat de astronauţi, pentru reparaţii şi îmbunătăţiri, de cinci ori.

Toamna trecută, Hubble a încetat să mai funcţioneze timp de trei săptămâni din cauza altei defecţiuni, dar este prima dată când au existat probleme cu această cameră, a precizat Cheryl Gundy, purtătoare de cuvânt a Space Telescope Science Institute din Baltimore, care realizează operaţiunile ştiinţifice ale telescopului.

NASA încearcă să alcătuiască o echipă pentru a stabili un diagnostic. Dorim să rezolvăm problema cât mai repede”, a precizat aceasta.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Telescopul spaţial Hubble împlineşte 28 de ani de funcţionare – VIDEO

NASA ar fi reparat telescopul spaţial Hubble într-un mod cât se poate de banal

Telescopul spaţial Hubble a suprins o imagine ce conţine 15.000 de galaxii FOTO

Hubble – Cele mai impresionante fotografii cosmice (FOTO)