Cartilajul injectabil poate revoluţiona chirurgia plastică

07 06. 2019, 18:00

O echipă de cercetători din China a reuşit să perfecteze o tehnică de creştere a cartilajului uman, pornind de la o mică mostră prelevată de la pacienţi, notează Futurism.

Această nouă tehnică ar putea revoluţiona modul în care este practicată chirurgia plastică, permiţând folosirea ţesutului pacienţilor pentru a creşte noul cartilaj. Această tehnologie medicală poate fi folosită pentru a ajuta pacienţii care suferă de malformaţii congenitale sau care au suferit accidente, dar şi care vor să se opereze din motive estetice.

Echipa de cercetători a explicat faptul că procesul pe care l-a dezvoltat presupune injectarea cartilajului dezvoltat în laborator în zonele în care medicii decid că trebuie intervenit, având avantajul ca, în timp, acesta să se dezvolte în ţesut perfect funcţional.

Sursele din lumea cercetării medicale au raportat în trecut că aceeaşi echipă de cercetători a reuşit să crească o întreagă ureche în laborator, fapt care întăreşte încrederea terţilor experţi că aceste rapoarte sunt corecte.

Citeşte şi:

Viitorul transplantului de organe? O inimă umană ar putea fi obţinută la o imprimantă 3D (VIDEO)

Cercetătorii germani au reuşit să creeze organe prin care poate trece lumina

Demersul care are potenţialul de a salva nenumărate vieţi: spaţiul poate oferi condiţiile necesare pentru printarea 3D a organelor

În sfârşit, organele printate 3-D devin realitate