Ciupercile halucinogene ar putea înlocui medicamentele antidepresive

Lumea medicală a început să exprime un interes tot mai crescut pentru experimentarea cu ciuperci halucinogene şi LSD. Acest interes a culminat cu infiinţarea primului centru specializat în studierea substanţelor cu efect psihedelic, notează Futurism.

Robin Carhart-Harris, una dintre figurile importante ale acestui nou centru, face unele previziuni, care pot părea foarte îndrăzneţe în acest moment, legate de aplicaţiile medicinale ale substanţelor psihedelice.

„Dacă o casă de pariuri ar calcula şansele ca terapiile psihedelice să fie licenţiate de către autorităţile competente în următorii ani, am afla că acestea ar fi foarte mari”, a declarat acesta.

În prezent, Carhart-Harris desfăşoară în cadrul Centrului pentru Cercetări Psihedelice o serie de studii cu privire la aplicaţiile medicale ale psilocibinei în medicaţia antidepresivă.

Conform unor dezvăluiri făcute de către Carhart-Harris, psilocibina primeşte evaluări pozitive din partea participanţilor la teste. Ei declară că îi ajută să simtă o formă de eliberare emoţională. În comparaţie, antidepresivele clasice adesea sunt criticate de pacienţi pentru că le suprimă emoţiile.

Plecând de la reacţiile pozitive ale participanţilor la aceste studii şi de la faptul că psilocibina prezintă un risc minim de dependenţă nu e de mirare că Carhart-Harris e foarte optimist cu privire la folosirea medicală a ciupercilor pentru tratarea afecţiunilor psihice. Alţi cercetători, precum James Rucker, de la Colegiul Regal, sunt de părere că aceste previziuni sunt mult prea optimiste şi pleacă de la premisa că toate cercetările şi aprobările se vor obţine în timp util.

Citeşte şi:

Cum creează ciupercile halucinogene acele stări speciale?

Cum schimbă ciupercile halucinogene creierul

Beneficiul surprinzător al ciupercilor halucinogene poate reprezenta primul tratament eficient împotriva depresiei

Savanţii au descoperit motivul pentru care ciupercile halucinogene au devenit atât de ”magice”