Transplantarea nervilor poate reprezenta o soluţie pentru cei care suferă de paralizie

18 07. 2019, 19:00

Dr. Natasha van Zyl, din Melbourne (Australia), a reuşit să aplice cu succes o metodă prin care pacienţilor cu paralizie le poate fi redat controlul asupra corpurilor lor, notează Futurism.

Transplantarea nervilor nu este o tehnică nouă, dar este meritul dr. van Zyl şi a echipei acesteia în ceea ce priveşte adaptarea acestei tehnici pentru tratarea paraliziei. Într-un articol ştiinţific, medicii descriu procedura care a fost aplicată celor 13 pacienţi.

Pentru această procedură au fost selectaţi 13 pacienţi care, din cauza unor accidente de trafic sau sportive, îşi pierduseră caapcitatea de a-şi mişca sau controla toate cele patru membre. Echipa de chirurgi de la Austin Health din Melbourne a folosit nervii funcţionali ai pacienţilor, aflaţi deasupra fracturilor coloanei vertebrale, pe care ulterior i-au transplantat în memebrele paralizate.

Medicii care au efectuat operaţiile explică în articolul ştiinţific că după doi ani de la operaţii, perioadă în care pacienţii au fost supuşi recuperării medicale, aceştia arată rezultate optimiste, recuperându-şi într-o mică sau mai mare măsură controlul asupra membrelor.

Dr. Natasha van Zyl este foarte optimistă în legătură cu realizarea echipei sale şi consideră că munca pe care au depus-o poate oferi noi şanse pacienţilor care suferă de paralizie. „Există persoane care nu ştiu că asta (n.r operaţia de transplant al nervilor) ar putea reprezenta o soluţie pentru ei”.

Studiul a fost publicat în revista The Lancet.

Citeşte şi:

Veste bună pentru pacienţii cu leziuni la coloana vertebrală. Efectele leziunii, precum paralizia sau dificultatea de respirare, pot fi reversibile

O nouă metodă prin stimularea coloanei vertebrale a făcut ca trei persoane paralizate să-şi recapete capacitatea de deplasare

Reacţia unei femei cu paralizie cerebrală după ce fumează marijuana (VIDEO)

Ce se întâmplă în creier atunci când suferim o comoţie?