Tratamentul cu Sotrovimab este eficient împotriva Omicron, potrivit producătorului

08 12. 2021, 09:30
Credit foto: Shutterstock

Tratamentul cu Sotrovimab este eficient împotriva mutațiilor variantei Omicron, susține compania Glaxo Smith Kline, care a dezvoltat tratamentul în colaborare cu VIR Biotechnology.

Datele, care nu au fost încă publicate într-o revistă medicală, arată că sotrovimab este eficient împotriva tuturor celor 37 de mutații identificate până în prezent în proteina spike, a precizat GSK într-un comunicat, conform Reuters.

Săptămâna trecută, alte date preclinice au arătat că medicamentul a funcționat împotriva mutațiilor cheie ale variantei Omicron.

Cum acționează Sotrovimab

Sotrovimab a fost conceput pentru a se lipi de proteina Spike de la suprafaţa noului coronavirus, însă oamenii de ştiinţă au descoperit că varianta Omicron prezintă un număr neobişnuit de mare de mutaţii la nivelul acestei proteine.

„Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS”, a declarat Hal Barron, director științific al GSK.

Agenţia de reglementare a medicamentelor şi a produselor medicale din Marea Britanie (MHRA) a autorizat deja sotrovimab pentru persoanele cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe ale acestei boli.