O calatorie fantastica in lumea jucariilor

10 12. 2007, 08:00

In magazinul magic o cunoastem pe Molly Mahoney (Natalie Portman), o pianista aspiranta, nesigura pe ea si un baietel de 9 ani, un mic geniu ajuns la maturitate, care se simte ca pestele in apa in lumea adultilor copilarosi.
Dorind sa lase totul in ordine inainte de a porni in ultima calatorie, Mr. Magorium angajeaza un contabil sceptic, Henry, poreclit “Mutant”, care are dificila misiune de a face ordine in documentele “imperiului”, care urmeaza sa treaca in proprietatea tinerei Holly Mahoney. El pare a face nota discordanta cu lumea in care intra, insa instinctele domnului Magorium nu dau gres. Chiar daca initial refuza sa creada ca a intrat intr-o lume magica, el duce o lupta interioara intre a crede ceea ce i se arata si logica impenetrabila care ii conducea perceptia despre lumea exterioara.

Este lesne de ghicit care este rezultatul bataliei pe care o duce cu el insusi, si tocmai el va fi cheia care va rezolva misterul cubului de lemn.
Holly va trebui sa lupte cu refuzul domnlui Magorium de a ramane in aceasta lume si cu tristetea profunda ce va domina magazinul de jucarii dupa plecarea acestuia.
Desi tanara Holly este o prezenta fermecatoare, personajele baietelului adult si al domnului Magorium sunt cel mai bine conturate. De altfel, cei doi formeaza un cuplu, fiind reprezentati in oglinda: batranul cel batran este de fapt foarte tanar, iar in locul copilului cel copil gasim de fapt un om matur, care ajunge sa-i “pastoresca” pe cei doi adulti ramasi “orfani” dupa plecarea domnului Magorium.

De fapt, veritabilul mostenitor al imperiului, care nu isi pierde nici o clipa increderea in lumea magiei este baietelul de 9 ani, interpretat foarte bine de catre Zach Mills, care face tot posibilul sa o convinga pe Holly sa nu vanda magazinul.

Daca reuseste? Va lasam sa aflati…