Primiţi bani din străinătate?

26 09. 2016, 12:31

Oamenii au tendinţa să se obişnuiască nu doar cu binele dar şi cu răul, atâta timp cât nu ştiu că se poate schimba ceva în bine. De exemplu, foarte mulţi ani cei care trimiteau bani peste hotare s-au resemnat cu ideea că trebuie să plătească comisioane mari. Credeau că cei care se ocupă cu aceste tranzacţii au costuri operaţionale ridicate şi ca urmare se justifică taxarea lor. Evident că industria remitenţelor financiare a propagat această ideea până când toată lumea a acceptat-o. Pe lângă comisioanele de transfer mari, diaspora pierde bani şi pe un curs valutar nefavorabil de multe ori.

În acest moment însă, chiar şi cei mai puţini informaţi oameni au aflat că există alternative. Provocarea  este aceea de a oferi o minimă educaţie financiară celor care trimit bani în ţară sau în străinătate şi continuă să plătească taxe şi comisioane mari. Băncile sunt cele care efectuează majoritatea operaţiunilor, însă operatorii clasici trimit sume uriaşe la rândul lor. Toţi percep comisioane mari care pot depăşi uşor 15% în anumite cazuri.

Transferurile de bani online sunt viitorul

Companii precum TransferGo sunt o alternativă mai mult decât rezonabilă acestor tranzacţii, iar modelul lor de afaceri se bazează pe comisioane mici. Diferenţele de bani care ajung la destinaţie sunt considerabile şi din acest motiv chiar şi cei mai reticenţi sunt tentaţi să le acorde o şansă. Ideea de a schimba sistemul nu este nouă însă în acest moment chiar au instrumentele necesare la îndemână pentru a o face. 

Din punct de vedere strict financiar, avantajele oferite sunt evidente şi lumea s-ar aştepta la un exod masiv din partea celor care trimit bani în străinătate spre aceste modalităţi de a trimite bani online. Faptul că lucrurile evoluează într-un ritm mai scăzut, este doar o consecinţă a faptului că oamenii sunt rezistenţi la schimbare şi nu au o educaţie financiară minimă. În momentul în care vor fi convinşi de transparenţa, siguranţa şi eficienţa noilor metode de transfer de bani, schimbarea va fi totală.

TransferGo ca şi alţi operatori de plăţi online înregistrează creşteri semnificative de la an la an. Cea mai bună parte este că trendul este ireversibil, iar cei care încearcă noile servicii nu se mai întorc la vechiul sistem. Bani sunt converitiţi în valută aleasă intern, fără plata unor comisioane aberante şi la un curs de schimb corect. Spre deosebire de bănci, ei oferă transparenţă maximă.

Consecinţa directă este accea că un client plăteşte cu 90% mai puţin pe comisioane, iar la destinaţie ajunge o sumă mai mare. Tânăra generaţie cu precădere, a îmbrăţişat deja noile tehnologii care sunt în deplin acord cu modul lor de viaţă. Ei înţeleg foarte bine cum tehnologia pusă la lucru în folosul individului poate reduce costurile şi simplifica tranzacţiile. Nici măcar nu este nevoie de pregătire economică pentru a înţelege avantajele şi a le aprecia.

Băncile nu doar că nu se mai pot împotrivi la nesfârşit acestei revoluţii financiare, însă au început să ofere servicii similare. Trebuie să reducă taxele percepute şi să facă transferul de bani mai repede şi într-un mod mai transparent. Deşi fac progrese în această direcţie, sunt instituţii cu un puternic caracter birocratic, iar asta le împiedică să fie mai agile şi mai flexibile. Avantajul companiilor din industria Fintech este că ele au pornit de la o altă premisă şi acum doar îşi îmbunătăţesc serviciile.

Dacă primiţi bani din străinătate şi vi se pare că sunteţi taxaţi prea mult de bănci sau operatorii de tranzacţii cu cash, sunteţi îndreptăţiţi să credeţi asta. Nu vă costă nimic să încercaţi ceva diferit şi puteţi începe cu o sumă mică de test. Veţi descoperi singuri avantajele noilor tehnologii precum cele de la TransferGo.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.