MEDITERANA vazuta de pe TRANSATLANTIC

17 03. 2008, 11:35

De la Villefranche la Nisa

Am ales pentru prima zi Nisa, fascinat de istoria si destinul acestui centru administrativ provensal intemeiat de cutezatorii navigatori greci in urma cu mai bine de 2.500 de ani si botezat cu numele zeitei grecesti a victoriei, Nike. Nisa este, de altfel, orasul francez cel mai ravnit de turisti in ultimii ani, dupa capitala Frantei, Paris, si se poate vizita in egala masura pornind de pe Promenada Engleza sau dinspre portul Lympia. Din orice parte ai privi, arhitectura e magnifica si unica. Numeroase vestigii amintesc de faptul ca, pe vremea tarilor Rusiei, Nisa era destinatia favorita a aristocratiei ruse. Catedrala Ortodoxa Sf. Nicolae este cel mai vechi lacas rusesc de cult din Europa de Vest. Construita in 1859, este astazi monument al patrimoniului cultural francez. Cupolele sale aurite zambesc cuminti din spatele cladirilor cu aspect provensalo-mediteranean care te intampina la tot pasul.

Coasta de Azur sau Coasta de Azov?

Italia Magna e Meravigliosa!

Facts

Voyager of the Seas apartine companiei Royal Carribean, lider de piata in domeniul turismului maritim. Daca faimosul Titanic masura in lungime 269 de metri, Voyager ajunge la nu mai putin de 311. Se inalta din apa la peste 37 de metri si are o latime maxima de 48. Echipat cu sase motoare Wartsila-Vasa, colosul dezvolta viteza de 22 noduri (aprox. 41km/h) si poate gazdui fara probleme cifra halucinata de 3.114 pasageri, pe langa cei 1.500 de membri ai echipajului. Nava este compartimentata pe 14 etaje si ofera orice facilitate imaginabila. Exista la bord un patinoar, un perete pentru rock climbing, o piscina, un cazinou, spa si centru de fitness, doua night-cluburi, o biblioteca, internet cafe, trei restaurante, un miniteren de golf, un teren de baschet si chiar o pista de atletism. Toate acestea pe o nava care cantareste 138.000 de tone…
Traseul lui Voyager nu este insa limitat la Marea Mediterana. Fiind o nava de croaziera incadrata in categoria transatlanticelor, Voyager of the Seas a navigat pe aproape toate oceanele lumii. Rutele sale turistice cuprind Marea Caraibelor, Mediterana, Pacificul de Nord si Alaska, Marea Nordului si Scandinavia. Totusi, in ultimii doi ani, nava a fost repartizata pentru croaziere in sudul Marii Mediterane. Calatoriile dureaza o saptamana si au ca punct de pornire Barcelona, iar ca punct de sosire si retur – Palermo din Sicilia.

www.royalcarribean.com