O rută a bisericilor de lemn din România și Moldova, locul doi la un concurs european

26 10. 2021, 01:00
Sursa foto: Shutterstock

O rută a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova a obținut locul al doilea la concursul „Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

Ruta transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova este un proiect dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Proiectul se desfășoară pe suprafața a 16 județe din România și în 3 raioane de peste Prut, potrivit Mediafax.

Ce alte premii a mai obținut România?

„Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăța, de a trăi și de a lua parte la o experiență semnificativă, antrenantă și memorabilă, care poate fi personalizată în funcție de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internațional”, a transmis Ministerul Culturii.

România a mai obținut două premii. Este vorba despre „Mic dejun la Margina”, lansat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Centrul Turistic Margina, care a câștigat locul al III-lea la categoria „Walking Tourism and Slow Travel” și despre Ruta Regională „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, dezvoltată de Consiliul Județean Maramureș și recunoscută de MEAT, care a obținut premiul special al juriului pentru reacția în fața impactului pandemiei COVID-19.

Premiile au fost decernate la Atena, în Grecia, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a conferinței „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”.