Prima persoană supusă unui transplant de faţă a MURIT. Care a fost cauza decesului – VIDEO

08 09. 2016, 05:18

Prima persoană supusă unui transplant de faţă, franţuzoaica Isabelle Dinoire (49 de ani), a murit după ce, în luna aprilie a acestui an, a fost diagnosticată cu cancer. Deşi decesul nu s-a produs recent, vestea a fost făcută publică de-abia acum, din respect pentru familia femeii. 

În 2005, Isabelle a primit o nouă şansă la normalitate, după ce chirurgii din Amiens i-au remodelat figura pe care câinele ei i-o distrusese. Femeia spunea că indicentul s-a produs după ce a luat o supradoză de somnifere şi s-a trezit lângă piscină, într-o baltă de sânge. Ea credea că Labradorul pe care îl avea a încercat să o trezească muşcând-o de faţă de mai multe ori. 

Isabelle Dinoire, prima persoană supusă unui transplant de faţă (Foto:francebleu.fr)

După ce au studiat rănile de la nivelul gurii, nasului şi bărbiei, medicii au decis să o supună pe Isabelle unui transplant de faţă. Datorită faptului că organismul femeii a respins ţesuturile primite de două ori, specialiştii i-au administrat susbtanţe imunosupresoare în doze foarte mari, care, într-un final, au declanşat apariţia cancerului. 

Sursa:youtube.com/New York Daily News

În 2009, Isabelle Dinoire spunea pentru BBC că, în momentul în care s-a privit în oglindă, după realizarea transplanturilor, a văzut atât imaginea ei cât şi pe cea  donatorului: ,,Donatorul este întotdeauna cu mine”, spunea ea.

Sursa: bbc.com

Vă mai recomandăm şi: Primul transplant facial complet a fost făcut în Franţa

                                             Transplant de plămân fără transfuzie de sange

                                             Aţi primi un organ de la un ucigaş?