Undele radio emise de telefoanele mobile nu distrug fertilitatea bărbaţilor

30 12. 2016, 00:00

Acum, cercetătorii au arătat că razele X sunt cele care afectează sterilitatea bărbaţilor, şi nu undele radio emise de telefoanele mobile. Radiaţiile electromagnetice pot provoca sterilitatea bărbaţilor temporar sau permanent. 

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, bărbaţii care lucrau în zona radarului au suferit de sterilitate temporară datorită undelor radar. Hermann Muller este un genetician care a câştigat premiul Nobel pentru dovedirea faptului că razele X pot provoca sterilitatea şi mutaţiile genetice. Muller nu a putut descoperi nicio doză de radiaţii care produc sterilitatea sau modificările genetice, concluzionând că undele radio nu prezintă aceiaşi ameninţare pentru fertilitate precum razele X.

Razele X şi undele radio sunt diferite datorită lungimilor de unde. Radiaţiile electromagnetice călătoresc prin spaţiu sub forma undelor de energie. Lungimea de undă specifică a radiaţiilor este cea care determină efectele biologice şi fizice. 

Razele X sunt capabile să distrugă celulele din ţesut în mod precis deoarce lungimea de undă a acestora este extrem de scurtă. Însă razele X şi alte unde trebuie să fie extrem de puternice pentru a produce sterilitatea. 

Sursa: Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cafeaua inhibă fertilitatea masculină, în timp ce alcoolul o stimulează
 
Avertismentul cercetătorilor: Nu mai folosiţi aplicaţii de fertilitate!
 
De ce înfiinţează oamenii de ştiinţă o “clinică de fertilitate” pentru corali?
 
Efectul nebănuit până acum pe care îl au aditivii chimici asupra fertilităţii bărbaţilor