Factorii care pot influenţa sexul copilului încă din timpul conceperii

13 02. 2017, 09:15

Cercetările dovedesc însă că nu se reduce totul la cromozomul X pentru fete şi Y pentru băieţi. Încă din secolul XVII s-au născut mai mulţi băieţi decât fete. Dacă sexul este dictat doar de cromozomi, procentajul nu ar trebui să varieze. Deşi acelaşi număr de fete şi băieţi sunt concepuţi iniţial, aparent mai mulţi fetuşi feminini sunt pierduţi în timpul sarcinii. 

Deşi mecanismele din spatele acestor descoperiri nu sunt cunoscute încă, experţii consideră că starea mintală a mamei poate provoca avortul spontan. 

Hormonii şi dieta

Mai multe studii au analizat factorii precum dezastre, terorismul, colapsul economic, care ar putea reduce numărul de băieţi născuţi într-o populaţie. Unii cercetători susţin că stresul provocat de mediul social creşte nivelul de testosteron al femeilor care în cele din urmă ajung să facă avort spontan.  Studiile realizate pe şoareci au dovedit că puii de sex masculin s-au născut în mame sănătoase şi bine hrănite. 

Tensiune arterială

În cadrul unui  studiu recent a fost descoperită o legătură între tensiune arterială şi sexul copilului. În urma observaţiilor a 1.411 femei din China a fost identificat faptul că femeile cu o tensiune sistolică crescută înainte de concepere au şanse mai mari să aibă copii  de sex masculin. 

Un alt proces care se formează în funcţie de sexul copilului este formarea placentei. Circulaţia sanguină a femeilor trece printr-un proces de adaptare în timpul primelor săptămâni de sarcină.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce greşeli fac oamenii care mănâncă seara?
 
Încă un stat european legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex
 
Cum e mai bine: să lucrezi în birou numai cu colegi de acelaşi sex sau şi de sex opus?
 
„Prezicerea” sexului copilului, mit sau realitate?