Cum e mai bine: să lucrezi în birou numai cu colegi de acelaşi sex sau şi de sex opus?
Prima pagină D:News


Cum e mai bine: să lucrezi în birou numai cu colegi de acelaşi sex sau şi de sex opus?

10.08.2014 | ● Vizualizări: 1110
Existenţa unor colegi de ambele sexe este asociată cu o productivitate mai bună decât în cazul în un birou lucrează doar femei sau doar bărbaţi.      (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Atât bărbaţii, cât şi femeile, se simt mai bine când lucrează în birouri numai cu persoane de acelaşi sex, dar sunt mai productivi când lucrează în birouri „mixte”, arată un studiu recent.

Şi femeile, şi bărbaţii implicaţi în studiu au declarat că se simt mai confortabil, mai în largul lor, fără persoane de sex opus în jur, la serviciu, dar studiul a mai arătat că, în ciuda acestei preferinţe, angajaţii sunt, de fapt, mai productivi când lucrează împreună cu persoane de ambele sexe.

Studiul a fost realizat în SUA, folosind chestionare completate, între anii 1995 şi 2002, de angajaţii unei companii cu sediul la Boston, care are aproximativ 60 de birouri în întreaga lume. În unele dintre birouri lucrau numai bărbaţi, în altele numai femei.

Coroborând date privind gradul de încredere, cooperare şi satisfacţie din partea angajaţilor cu veniturile companiei, cercetătorii au constatat că persoanele ce lucrau în birouri numai cu colegi de acelaşi sex declarau că erau mai fericite, dar productivitatea era mai mare în birourile „mixte”: când birourile cu angajaţi de un singur sex au fost transformate în birouri cu angajaţi de ambele sexe, veniturile au crescut cu cca. 41%.

Sursa: Mail Online