Cele mai neobişnuite muzee pe care le poţi vizita în Amsterdam

03 06. 2017, 15:00

„De Katten Kabinet”

Un muzeu dedicat pisicii, este amenajat într-o casă din 1667, restaurată în întregime în 1985. În 1990, William Meijer a înfiinţat muzeul în memoria motanului său roşcat John Pierpont Morgan, botezat după bancherul american J. P. Morgan.

Felina a primit de-a lungul celor „nouă vieţi” ale sale felurite cadouri constând în picturi, desene, statuete, unele fiind expuse în muzeu; un cadou special expus aici îţi ia maul – un dolar american, pe care George Washington a fost înlocuit cu imaginea motanului, cu sloganul „Nu credem în câini”. Încăperile muzeului, ticsite cu desene, schiţe, picturi, afişe având ca temă pisica, inclusiv ale unor mari artişti, ca Rembrandt, Pablo Picasso sau Henri de Toulouse-Lautrec, oferă o incursiune inedită în modul subtil de insinuare a felinelor în artă, de-a lungul veacurilor, relatează Rador. 

Desigur, atmosfera din Katten Kabinet e însufleţită de mai multe pisici ale zilelor noastre, care se plimbă nestingherite printre vizitatori. Locuri înrudite cu muzeul olandez ar putea fi „Lucky Cat Museum” din Cincinnati, Ohio, unde sunt expuse peste o mie de jucării Maneki-neko, un simbol felin japonez datând de peste o sută de ani; „The Kuching Cat Museum” din Malaysia, dedicat tuturor tipurilor de feline, sau „Cat Museum” de la Siauliai, în mai apropiata Lituanie, cu peste 14.000 de exponate.

Află care sunt celelalte trei muzee neobişnuite pe Rador

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Camerele secrete ale muzeelor: Locul în care sunt ascunse obiecte erotice vechi şi comorile aflate în proprietatea Papei
 
Secretele celui mai mare muzeu din lume, Luvru, construit în mare parte de ostatici de război – Galerie Foto
 
Expoziţia temporară ”România–civilizaţii suprapuse”, de la MNIR, îşi extinde perioada de vizitare
 
Top 10 cele mai ciudate animale descoperite în 2015. FOTO