Home » Istorie » Expoziţia temporară ”România–civilizaţii suprapuse”, de la MNIR, îşi extinde perioada de vizitare

Expoziţia temporară ”România–civilizaţii suprapuse”, de la MNIR, îşi extinde perioada de vizitare

Expoziţia temporară ”România–civilizaţii suprapuse”, de la MNIR, îşi extinde perioada de vizitare
Publicat: 20.09.2016
Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă extinderea perioadei de vizitare a expoziţiei temporare „România–civilizaţii suprapuse” amplasată în holul central al muzeului, până la finalul anului, proiectul expoziţional reunind artefacte arheologice şi istorice din colecţiile MNIR şi ale altor muzee.

Vernisată în luna iunie, expoziţia „România – civilizaţii suprapuse” va putea fi vizitată în holul central al muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti, până la finalul anului 2016.

Proiectul expoziţional reuneşte artefacte arheologice şi istorice de primă importanţă din colecţiile Muzeului Naţional de Istorie a României şi ale altor muzee româneşti. Adevărate capodopere aparţinând patrimoniul naţional, aceste obiecte stau mărturie cu privire la numeroasele civilizaţii care s-au succedat de-a lungul timpului în cuprinsul spaţiului actual al României, loc de convergenţă culturală.

În parteneriat cu Asociaţia „Cultura Verde” care a pus la dispoziţie printurile 3D a patru piese din expoziţie ce pot fi descoperite tactil, muzeul reciclează capacele de PET-uri depuse de vizitatori în cutia colectoare aflată la intrare, în vederea imprimării 3D a replicilor unor obiecte de patrimoniu.

Programul de vizitare a muzeului este cuprins în intervalul orar 10.00 – 18.00 (până la data de 29 octombrie), respectiv 9.00 – 17.00 (în perioada 30 octombrie 2016 – 25 martie 2017), de miercuri până duminică.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase