Curaj imens al unui tânăr român: a făcut cascadorii la 1600 de metri altitudine pe o coardă sintetică de doar 2,5 centimetri lăţime. VIDEO

07 09. 2017, 14:54
Alpinist de 15 ani, Flavius Cernescu (36 de ani), un tânăr din Bocşa (Caraş-Severin), a vrut să încerce mersul pe linie la înlăţime, pe care îl practică de circa cinci ani, şi în celebrele Pietrele Doamnei, relatează Monitorul de Suceava.

Totul s-a întâmplat marţi, 5 septembrie, când afară nu erau mai mult de 4 grade Celsius, iar vântul bătea puternic.

„Balaurul”, aşa cum îi spun prietenii lui Flaviu Cernescu, este atras mereu de înălţimi şi de aventură. Pietrele Doamnei, care se află la o altitudine de 1600 de metri în versantul nordic al Munţilor Rarău, sunt o adevărată provocare pentru pasionaţii de cascadorii la înălţime. Numai operaţiunea de montare a chingii de 2,5 centimetri lăţime de pe un vârf pe celălalt a durat patru zile. 
 
Ce a ieşit este cu adevărat incredibil:

Flavius Cernescu este cunoscut în lumea acrobaţiilor la înălţime, aventurile lui extreme au trecut graniţele ţării şi au sfidat limitele. A urcat cu monociclul la înălţimi ameţitoare, de unde a făcut o sumedenie de acrobaţii, s-a căţărat pe turnuri sau coşuri de fum scoase din uz, a jonglat, le-a traversat sau a dormit în hamac pe ele.