”Sicriele de fier” în care sunt nevoite să trăiască persoanele afectate de poliomielită. Sunt vechi de peste 50 de ani

26 11. 2017, 09:08

This browser does not support the video element.

Paul Alexander, de 70 de ani, este unul dintre supravieţuitorii poliomielitei care se bazează pe utilizarea unui ventilator cu presiune negativă pentru a respira. Mail Online notează că bărbatul îşi petrece aproape întregul timp în dispozitiv, după ce a contractat poliovirusul pe când avea cinci ani, în 1952. 

Atunci când maşinăria sa s-a defectat în 2015, bărbatul a suferit o criză. Paul nu a primit sprijinul niciunei companii care fabrica produsul, aşadar a publicat pe Youtube un videoclip în care cerea ajutorul. Brady Richards, director al Environmental Testing Laboratory, a văzut videoclipul şi a decis să-l ajute pe bărbat. 

”Am căutat timp de câţiva ani pe cineva care să ştie cum funcţionează acest tip de ventilatoare. Este un miracol că l-am găsit pe Brady,” a declarat Paul. 

Ventilatorul care arată precum un sicriu din metal poate fi utilizat atunci când pacientul se întinde în interiorul său. Prin intermediul vidului, oxigenul este transmis mecanic către plămânii pacientului, deoarece sistemul central nervos al acestuia este distrus de către poliomielită. 

În ciuda faptului că este paralizat de la gât în jos din cauza virusului, Alexander şi-a împlinit visul de a deveni avocat. ”Atunci când m-am transferat la Universitatea din Texas, profesorii au fost oripilaţi de gândul că îmi voi aduce ventilatorul la clasă, dar nu am făcut acest lucru, l-am pus în dormitor,” a declarat Alexander, care îşi reprezenta clienţii dintr-un scaun la procese. 

Deşi simptomele sale s-au agravat în ultimul an, bărbatul a decis să-şi scrie propriul memoriu cu un pix care îi este ataşat dinţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Eradicarea poliomielitei ar putea fi posibilă prin administrarea combinată a două vaccinuri
 
Descoperire îngrijorătoare: vaccinurile antipolio, ineficiente împotriva tulpinilor mutante ce stau la baza epidemiei din Congo
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în alertă. Măsurile pe care le cere de urgenţă, pentru a doua oară în istorie
 
O ameninţare gravă pândeşte Europa. „Suntem în alertă maximă”, spune reprezentantul OMS pentru România