Elon Musk şi Peter Thiel investesc în afacerea celui mai tânăr miliardar al lumii

30 11. 2017, 16:00

Cei doi fraţi dintr-un sătuc irlandez au fondat Stripe, o companie care se ocupă de administrarea servelor din spatele a peste 100.000 de afaceri, gestionează plăţi online şi oferă o platformă-gazdă pentru alte servicii, în aşa fel încât firmelor să le fie mult mai uşor să-şi administreze site-urile. 

Poate că mulţi oameni nu au auzit de Stripe, însă compania i-a trecut în dreptul investitorilor pe Elon Musj şi Peter Thiel, fondatorii PayPal, iar specialiştii au cotat anul trecut Stripe la o valoare de 9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că fraţii au, amândoi o cotă parte în valoare de cel puţin 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. 

În ciuda succesului uriaş, într-un interviu pentru BBC John şi Patrick au arătat că rămân cu picioarele pe pământ. Întrebat despre cum se simte să fii atât de bogat la o vârstă aşa de fragedă, John a răspuns: „Acum oamenii mă întreabă asta foarte des şi simt că întotdeauna vor să audă tot felul de răspunsuri interesante – iar eu nu am nimic pentru ei din acest punct de vedere”. 

Citeşte continuatea în Gândul