Israelienii sunt aproape să creeze ”carnea de laborator”, care nu necesită omorârea animalelor

04 01. 2018, 12:00

Alături de Memphis Meats şi Hampton Creek,, compania israeliană îşi propune să ofere o nouă sursă de hrană care, potrivit cercetătorilor de la universităţile Amsterdam şi Oxford, „ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% şi 96% în utilizarea apei”.

Proiectul presupune creşterea cărnii din celule extrase din puii vii, care vor fi crescute în condiţii optime care să faciliteze dezvoltarea, eliminând nevoia de a produce şi a omorî animale, scrie Futurism.

Cât despre impactul acestui demers asupra industriei cărnii actuale, Ido Savir, co-fondatorul şi CEO-ul companiei SuperMeat a precizat că parteneriatul cu PWH, una dintre cele mai mari ferme europene de păsări, indică mai degrabă o tranformare decât distrugerea industriei cărnii.

„Echipa noastră este alcătuită dintr-un grup divers de savanţi de top, ingineri şi bucătari, care lucrează împreună cu cei mai buni experţi în producţie de la industria farmaceutică pentru a crea o nouă generaţie de produse de carne care sunt sustenabile, ieftine, care nu necesită omorârea animalelor şi desigur, sunt delicioase”, a adăugat Savir.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce gust are carnea de om? Experimentul macabru al unui bărbat – VIDEO

Ce beneficii are carnea de porc pentru organism şi cât contează ca aceasta să fie românească

De ce nu este bine să speli carnea de pui înainte de a o prepara

Ce sunt fâşiile albicioase de pe pieptul de pui?