Prima pagină Maratoanele Descopera Mari întrebări

Ce sunt fâşiile albicioase de pe pieptul de pui?

Oana Bujor | 11.18.2017 | ● Vizualizări: 1170
Sursa: Wikimedia Commons     + zoom
Galerie foto (2)

Carnea de pui a fost deseori vândută sub pretextul că ar fi una dintre alternativele mai uşoare ale cărnii roşii. În prezent, multe ferme utilizează diferite metode pentru creşterea rapidă a puilor, însă aceştia sfârşesc să aibă şi de trei ori mai multă grăsime decât ar trebui în mod obişnuit. Acest aspect poate fi observat în fâşiile de ţesut alb care se află în carne.

''Fâşiile albe'' apar atunci când fermierii încrucişează mai multe tipuri de păsări pentru ca acestea să crească mai mari şi mai repede. Mentalfloss notează că această practică poate duce la apariţia unor probleme de sănătate ale păsărilor, inclusiv afecţiuni ale ţesuturilor musculare. Uneori afecţiunea se manifestă prin apariţia unor făşii albe prin carne care produc un aspect marmorat. Mai jos puteţi vedea un exemplu:

Sursa: Twitter/ Cass Anderson

Însă afecţiunea nu este dăunătoare doar pentru păsări. În 2013, cercetătorii din cadrul Universităţii din Bologna, Italia, au prezentat faptul că făşiile albicioase din carne cresc nivelul de grăsimi al cărnii cu 224 de procente. Desigur, chiar şi în acest caz, carnea de pui este mult mai slabă decât cea de porc de pildă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Tag-uri: pui | carne | grasime | alb | fâşie