Descoperire sinistră în beciul unui han care datează din anii 1400

30 03. 2019, 00:00

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Gabriela Ciobanu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, dar nu există suspiciuni cu privire la săvârşirea recentă a unei infracţiuni.

„Un tânăr a sesizat joi seară la 112 despre faptul că a descoperit scheletul şi obiecte de vestimentaţie în incinta fostului han Rateş din Buhuşi, într-un beci surpat, care face parte dintr-o construcţie care datează din jurul anilor 1400, aflată într-o stare avansată de degradare, fără acoperiş şi fără tavan, iar podelele sunt surpate. Scheletul a fost găsit într-un compartiment al beciului care are o adâncime de 5 metri. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în acest caz, dar nu există suspiciuni cu privire la săvârşirea recentă a unei infracţiuni. Oasele au fost transmise pentru expertiză a provenienţei şi vechimii”, a spus Ciobanu.

Potrivit acesteia, cercetările în acest caz începute joi seara au fost întrerupte pe perioada nopţii şi reluate vineri, în condiţii de lumină naturală şi securitate fizică.