O navă militară a Federaţiei Ruse a fost scufundată de către o morsă

25 09. 2019, 00:05

Un incident militar neobişnuit în care a fost implicată o navă din Flota Nordică a Marinei Federaţiei Ruse a avut loc în Oceanul Arctic. O navă care făcea parte dintr-o expediţie a fost atacată şi chiar scufundată de către o morsă care îşi apăra puii, notează Business Insider.

Nava „Altai”, care făcea parte din Flota Nordică a Federaţiei Ruse era folosită pentru a transporta o echipă de cercetători ai Societăţii Geografice Ruse aflaţi într-o expediţie în Arhipelagul Franz Josef. Conform rapoartelor legate de natura incidentului, cercetătorii au fost nevoiţi să fugă de o femelă morsă care îşi apăra puii în timpul acostării. 

Această morsă a atacat nava „Altai”, dar conform marinei ruseşti „probleme serioase au fost evitate datorită acţiunilor clare şi bine-coordonate ale marinarilor Flotei de Nord, care au reuşit să îndepărteze nava de animale fără a le răni”.

Motivul acestui atac este încă neclar, iar oficialii Marinei nu au făcut declaraţii legate de această temă sau de pierderile suferite în urma acestui atac. Din fericire, cercetătorii de la bordul navei s-au dovedit a fi mai dornici să împărtăşească experienţa.

Oamenii de ştiinţă au explicat faptul că morsele au atacat ambarcaţiunea pe care se aflau şi că „vasul s-a scufundat, dar tragedia a fost evitată datorită acţiunilor decisive ale căpitanului”. De asemenea, ei au precizat că toţi cei de pe vas au ajuns în siguranţă pe uscat.

În mod mai mult sau mai puţin surpinzător, morsele şi Marina Federaţiei Ruse au o istorie împreună. De exemplu, în anul 2006, în mediul online au apărut o serie de poze care arătau o focă odihnindu-se pe un submarin rusesc.

Citeşte şi:

Dispărute şi pierdute: cine erau focile din Marea Neagră?

Şi animalele urâte merită să fie salvate: 5 animale cu aspect respingător care au caracteristici unice (FOTO)

Oceanul Arctic capătă o culoare verde într-un ritm dramatic, iar acum savanţii au aflat de ce. ”Ce se întâmplă în Arctic nu rămâne în Arctic”

Cercetătorii atrag atenţia: Oceanul Arctic nu va mai avea gheaţă în luna septembrie dacă temperatura medie creşte cu 2 grade Celsius